Estetisk tandvård

Estetisk tandvård handlar om justeringar av tändernas utseende. Med modern teknik kan man idag förbättra både tändernas färg och form. Missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar behöver inte vara ett problem. Idag finns flera alternativ för dig som vill få ett vackrare leende.Blekning har blivit en vanlig metod för att få bukt med missfärgade eller gula tänder. Skalfasader finns för den som vill korrigera både färg och form. Tandreglering kan ibland förbättra funktion och utseende.

Porslinskronor

Porslinskronor används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att estetiskt förbättra och förstärka tänder med många och stora fyllningar

Skalfasader

En skalfasad är ett mycket tunt lager porslin som limmas
utanpå tanden. Det är en bra lösning om man har en nästan intakt tand och vill dölja t.ex. missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar. Resultatet blir mycket naturligt tack vare att fasaderna liknar tandens egen uppbyggnad. Det är nästan som ett nytt lager emalj.

Porslinsbroar

Genom ett nytt hållbart porslinsmaterial med zirkoniumkärna, kan vi nu erbjuda broar helt i porslin för estetiska lösningar på tänder och implantat. Bron blir alltså metallfri.

Tandblekning

Tandblekning bleker fläckar och missfärgningar på och inuti emaljen så att tänderna blir ljusare .
Den aktiva substansen i tandblekningsgelén är karbamid peroxid. Karbamid peroxiden bryts ner till väteperoxid som i
sin tur bryts ner till syre. Syret reagerar med de organiska missfärgningarna och bleker dem så att de blir ljusare. Blekningen gör att tänderna återfår sin naturligt vita färg.

Tveka inte på att kontakta oss om du undrar över något.